2012. március 8., csütörtök

Beteg a 3 kisvizsla… te is segíthetsz nekik!

Nagyon sok adomány érkezett Tőletek a kezelésükre (átléptük a 200.000 Ft-ot!), amiért nagyon-nagyon hálásak vagyunk Nektek, köszönjük szépen!!!! De még mindig nem gyűlt össze a teljes összeg, hiszen a 3 babakutya számlája fejenként több mint 100.000 Ft és még nem gyógyultak meg teljesen. Az antibiotikum lassan elhagyható, de többféle immunerősítőt szednek, amelyek nem kis összegbe kerülnek. Köszönjük szépen mindenkinek, aki akár csak párszáz Ft-tal is hozzá tud járulni a kezelésükhöz! 
Számlaszámunk:
Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000(K&H bank)
A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: VIZSLA BABÁK
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Április 17.
Kicsi aranyhajú királylányunk, Kerecsen alulmaradt a szopornyicával vívott harcunkban, hirtelen fellépő idegrendszeri tünetei miatt ma el kellett őt engedni. Élt 5 hónapot, Juliék (befogadói) kertjében nyugszik, az árnyas ciprusok alatt, álmát őrzik a feketerigók és a cinegék. Drága Kicsi Lány, nyugodj békében! 
Juli, Ti mindent, de MINDENT megtettetek Érte, ami emberileg csak lehetséges! Senkinél nem lett volna jobb kezekben! Köszönjük szépen, hogy vigyáztatok rá, ápoltátok éjjel-nappal, sajátotokként szerettétek őt!
Drága Kerecsen, nyugodj békében! 



Április 16.
Kerecsennek súlyos bélgyulladása van, nagy fájdalmakkal, befogadója és állatorvosa mindent megtesz érte, de egyelőre nem akar javulni a kis csöppség állapota. Sajnos - dacára a gondos ápolásnak és a sok finom falatnak - még mindig nagyon sovány, mindössze 7-8 kiló a kislány.

Április 11.
Kerecsen kezelése elég problémás, mert a köhögés és a letapadt váladék ellen köptetőt kell szednie, amit viszont nagyon nem bírnak a belecskéi, fáj tőle a pocakja :-( Ezért köptető helyett most a népi gyógyászattal próbálkozunk: zsíros dunsztkötés, eukaliptuszos-kakukkfüves inhalálás takaró alatt (gondolhatjátok, egy kiskutyával ezt milyen egyszerű véghez vinni....) Természetesen továbbra is kapja az immunerősítőket, vitamint, bélflóra regenerálót.

Április 9-10.
Nagyon rossz éjszakánk volt, Kerecsen rengeteget köhögött, éjszaka egyszer kimentünk kakilni, akkor még rendeset csinált,aztán onnantól kezdve iszonyat hangosan kuruttyolt-bugyborékolt a hasa, reggel nem kelt fel szokásosan reggelizni, aludt, aztán most 9-kor egy hatalmas mennyiségű, totál sárga, nyálkás, nyálkadarabokkal teli vízfolyás szerű trutymó távozott belőle...hogy ez most jó, vagy nem jó, nem tudom, mindenesetre tisztulásként nagyon jó, aztán meglátjuk. Most itt alszik mellettem, a kedve az nem rossz, csak fáradt a kis lelkem. Enni ma még egy falatot sem fogadott el, nem is erőltetemegyelőre...amúgy néha kisajátítja magának a cicakosarat, haláli, ahogy kuporog benne...

Április 7.-8
Fecske igazi kis kamasz csaj, imád enni, játszani sétálni. A séta sajnos minimális az oltás hiány miatt, így a szobatisztaság se megy. Nagyon jó az étvágya, mindent felfal, amit talál, hiába kap napi 4x enni Ő mindig kitúrja a nagyokat és azt is megeszi, egy kis "zabagép". Valamennyit nőtt, de hízni nem hízik olyan mértékben, mint amennyit eszik. Reggel alig várja, hogy kinyissam a szemem és már megy is nyúzni a nagyokat és egész nap játszik éppen melyik hajlandó vele birkózni. Nagyon jó kutya, néha ha bohóckodik, elviszi a cipőmet, de nem rág szét semmit hál' istennek. A köhögés még egy kicsit van, de más tünetünk már nincs. Mindenféle immunerősítőt szedünk még. 
Egy igazi kislány, egy tünemény.

Ez a  fránya köhögés Kerecsennél is megvan még. Amúgy az orrfolyása tényleg mintha múlna! Kerecsen is hatszor eszik, de az összes csontja látszik, van még mit híznia!


Április 3-6.:
Kerecsen végre játszik, erről videó is készült:

Még mindig nagyon vékony és pici, alig nagyobb egy tacskónál. Sajnos a köhögés és az orrfolyás még nem múlt el nála. Ő tulajdonképpen egy naaagy, kényelmes macska, egész nap és éjszaka ölben lenne, simiztetné magát, amihez aranyosan dünnyög is, ha nincs kétlábú szabadon, akkor a négylábú pajtásokhoz bújik és mint a napraforgó, követi a napos helyeket!!!

Kabóca jól van, eleven, játékos, jó étvágyú kiskamasz :) Csupafül, csupaláb, csupaszív :)
Már a vezényszavakat tanulja, nagyon okos, hibátlanul apportíroz, és már jól behívható.



Április 2. hétfő
Kerecsen hírek: a kis királylány tulajdonképpen jól van, az étvágy egyre jobb, 6-8-szor kap enni egy nap, tekintettel arra, hogy kicsi adagokat fogad el egyszerre a gyomra. A kaki szépen hurkásodik és talán, mintha picit hízott volna, habár nagyon sovány, van pótolni valója!! Nagyon szereti a többieket, hol egyikhez bújik, hol másikhoz, a ,macskát is beleértve!A nagyok is szokták szeretgetni, igazán bájos kicsi lány. Sokat alszik, pihen, de játszani is szokott, nagy kedvenc a teniszlabda! Eltűnt  a szeméből a törődöttség, egyre hetykébben és huncutabbul nézelődik. Holnap kapja az utolsó antibigyó adagját, a trutyit még mindig köhögi-köpködi kifele, orrfolyás csökkenőben. A nehézlégzése megszűnt, ebben a hidegben csak az eü szünetekre megyünk ki, inkább idebent heverészik a napos helyeken!  

Március 30 - Április 1. péntek-szombat-vasárnap
Fecske továbbra is szépen eszik, jól viselkedik, sokat játszik, kicsit köhög a kedve nagyon jó.
Kabócának megint hasmenése van, de valószínűleg csak azért, mert a gazdimamit nem látta egész nap, és emiatt megsértődött és nem akart enni napközben. Este viszont bekajált :)
Március 29. csütörtök
Fecske jól van, élénk játszik, eszik, minden oké. 
Kabóca is jól van, a tünetei szinte teljesen elmúltak, csak a nehezebb légzés van alváskor, de csak orrcseppet, ezüstvizet, immunerősítőt kap. Élénk, jó étvágyú, rágós, és 14(!) kg :) akkorát nőtt, hogy szinte a duplája, mint volt, és szobatiszta is. :) 

Március 28. szerda
Kerecsen ma gyönyörűen evett és nem hányta ki, a hasmenés és az orrfolyás is múlóban van! Ugri-bugri, jókedvű volt, de a garatáról még mindig köpködi a váladékot! 
Március 27.kedd
Fecske étvágya még mindig jó, bármit megeszik, nagyon kevés dologba válogat, az orrfolyása stagnált, a köhögése mintha erősödött volna: este többet köhögött, felszakadós, mélyről jött neki.

Március 26.hétfő
Kerecsen hírek: ma délelőtt szépen eszegetett, délután az orvosnál voltunk, a tüdeje változatlanul tiszta, viszont a garatán és az orrában hömbölyödik a trutyi, ami ugyan jön  kifele is, de nem a kellő mértékben. Antibiotikumot váltott a doktor néni. Gyönyörűen evett ma, nagyon ízlik neki ez a gyógytáp, a mézes propolisz, a párizsi és a babatáp, na meg  a banán. Ha ezt a nyálkatermelődést  most a Gentamicin megállítja, akkor még jobban fog enni és lesz hízás! Kedve jó, csóválós, bújós, aranyos!!

Kabóca eszik, válogat, de a főzött nyak, és husi lett a kedvence! Ma ő is kapott Gentamicint 2 ampullával. Ha nincs gáz, csütörtökön vagy pénteken megkaphatja az oltást. Egyébként egyre jobban van, remélem nem kiabálom el, és ez az állapot marad is. :)

Fecske ma először volt hosszabb ideig egyedül a lakásban, szerencsére minden ép maradt! Jó kedvű és hatalmas az étvágya!A bébi tápszert viszont köszöni, nem kéri!

Március 24-25. (hétvége)
Fecske napról napra jobban van, már nem igényel napi orvosi ellátást, csak az otthoni gyógyszereit kell szednie. Nagyon élénk, jó kedvű, játékos! A széklete is rendben van! Anditól, egy nagyon kedves támogatónktól kaptunk fertőtlenítőszert,  gumikesztyűt, és finom falatokat, és sok sok simít, meg puszit, köszönjük! Fecske megint hízott 10 dkg-ot! Ma megtanultuk az ül parancsot, nagyon okos és gyorsan tanul. :-)

(szombat) : Kabóca sajnos rosszabbul van... a Tobrex csepptől javult ugyan a náthája, de a  baci lehúzódott a fél tüdejére is, és most féloldali tüdőgyulladása van :-((( Erőtlen, kedvetlen :(( látszik rajta, hogy egyik napról a másikra megfordult az állapota. Kapott a tüdőgyulladásra, antibiotikumot, lázcsillapítót, étvágyjavítót. Kapott főtt husit, evett egy kicsit, ivott is egy kicsit, beleküzdöttem a cseppeket, immunerősítőket, köptetőt, most alszik egy nagyot, remélem ha felébred jobb lesz a közérzete.
(vasárnap) : Óvatos duhajként mondom, Kabóca jobban van, eszeget, iszik :) megy még a hasa, nála is megpróbálom az emelt adagot a bélflóra helyreállítóból.
Játszik, rág,a gyerek cipőit imádja, de a saját macskák is csak házon belül vannak biztonságban. :)
Holnap délelőtt egyeztetek a doki nénivel, hogy hogyan tovább. :)

Kerecsen még mindig elég vékonyka...minden létező jót megkap, de úgy igazán jó étvággyal enni nem akar. A hasmenéssel még küzdünk, gondolom  a felszívódás nem tökéletes! Most is nyögdécsel és kutykuruttyol a hasa, a légzése is sokkal szaporább, mint normális. Nagyon bízom benne, hogy ha a jövő héttől már nem kell az antibiotikum, akkor a hasa is rendbe jön és nem lesz újabb visszaesés. Állapota stagnál, az orra folyik, a hője 39 fok , a kedve jó, követi árnyékként a többieket, kivéve reggel, reggelenként nagyon kis kómás.

Március 23.péntek
Kerecsennek reggel hasmenése volt. Jól eszeget, a zabálás-falás az nála nem jellemző, inkább komótosan, kicsiket többször.  Ma rongyozott, labdázott, jó kedvű, élénk volt.

Fecske is szépen eszik, a főtt kaja és a száraztáp is kell neki, végre! Már 8 kg! Éjjel csak 2x köhögött, ez előrelépés! Az orrfolyás látványosan csökkent. Nagyon jó kedvű, ma cipőt is lopott :) Csökkenteni lehet már az antibiotikum dózisát is. Délután biorezonanciás kezelésre megy a Vitahelp központba!

Március 22.csütörtök

Fecskének megjött az orrváladék eredménye, ez alapján antibiotikum váltásra került sor, amitől sajnos visszatért a hasmenés is és tegnap este nagyon levert volt. Ma reggel már jobb kedvű, még a befogadója nápolyiját is elcsórta, valamint eltulajdonította a másik kutya vacsoramaradékát is: egy szelet főtt répát :) Fő a fokozatosság :)


Kerecsennek múlófélben van a hasmenése, ez is jelzi a javulást. Kerecsen baba imád napozni, szinte egész nap sütteti magát :-) Lábacskája az angolkóros kinézetű, lombsöprű jellegből kezd igazi vizslalábacskára váltani és a napozást továbbra is imádja, 11 felé, amikor már igazán meleg van, kikerül a nagy ágy a hátsó teraszra és onnantól kezdve ott napelemezik!!Nagyon sokat alszik, éjszaka is végig, gyönyörűen.Tegnap már járőrözött a kertben és a teniszlabda is érdekelte, reméljük, már nem lesz további visszaesés!!


Kabóca napközben teljesen jól van (a folyamatos orrfolyást leszámítva), de éjjelente 20 percenként köhög, fuldoklik, tüsszög. A füle gyulladt, ezt ma megmutatjuk a dokinéninek.

Március 21. szerda

Fecske - ő az egyetlen, aki Budapesten van - ma biorezonanciás kezelésen volt: ezzel is megpróbáljuk kiegészíteni a terápiáját. Nagyon szépen viselkedett, utána el is fáradt, majdnem elaludt, pedig még várt rá a szokásos állatorvosi kezelés is. Étvágya még mindig nem jó, de a babatápszert szerencsére elfogadja, bár nem önként: fecskendőből kell etetni. A tápszert vitaminokkal is kiegészítjük, és a párizsi/zalai felvágott + sajt is lecsúszik, tehát nem marad üres a pocak. A széklete normális, hasmenése nincs. A taknyosságra a gyerekeknél ismert orrszívó porszívó lett a megoldás, Fecske szerencsére szépen tűrte ezt a tortúrát is.


Kerecsen jóízűen eszi a banános Humana bébitápszert, úgy tűnik, ez bevált: végre valami, amit szeret. Sőt, ha belekeverjük a kutyatápot, azt is befalja a finom péppel együtt! Neki egyelőre még hasmenése van, de talán ez is rendeződik hamarosan.


Kabóca a gazdi másik kutyájával együtt eszik, így van megfelelő motiváció :) A köhögése már javul: napközben nyugi van, de éjjelente még sokat köhög. 

Március 20.kedd
Kerecsen ma reggelre belázasodott, folyik az orra, levert, csak fekszik, nincs kedve játszani sem.... esti hír:  kicsit jobb kedvű, mint délelőtt, megint eszegetett-lefetyelgetett kicsit...nyilván ez a váladékos trutyi elveszi az étvágyát , na meg levegőt is nehezen kap

Kabóca is egész nap taknyos, folyamatosan törölgetni kell az orrát, és infúziós oldatot + orrcseppet kap a váladék oldására.  Köhécsel is. De az étvágya egész jó már, bébi tápszert (is) kap, mert azt legalább elfogadja. Az elmúlt 2,5 hétben három kilót gyarapodott, ez ideális! Ma az udvaron töltötte Kabóca a nap nagy részét, és estére leégett a nózija...

Fecske még a bébitápszert sem kéri, és a kutyaszalámit sem :-(( Viszont a zalai felvágottat percek alatt eltüntette, utána még labdázott egyet Gabi két kutyájával! Tehát már jobb kedve van!

Március 17-19.szombat-vasárnap-hétfő
Kerecsen van most iszonylag a "legjobban", ő nem szorul napi orvosi kezelésre (nem kell neki jelenleg sem szuri, sem infúzió), de ő is millió gyógyszert szed, és az étvágya sem az igazi.

Kabóca egész éjjel fuldokolva köhögött és nagyon taknyos a nózija is... Orrváladék mintája megy a laborba, hogy kiderüljön, milyen baci okozza nála ezt a takonykórt :-(

Fecske naponta 2 x jár orvoshoz, és nagyon rosszul van... infúziót kap, nagyon gyenge és nem akar enni sem :-(((... nála is várjuk az orrváladék teszt eredményét....

Március 16.péntek
Na, elkiabáltuk...Kabóca is és Fecske is taknyos + köhög... ez már a másodlagos fertőzés, hiszen a betegség és a sok gyógyszer kicsinálta a babák immunrendszerét.... Kabóca orrváladék mintája most megy laborvizsgálatra, hogy kiderüljön, milyen baci van benne és milyen gyógyszer lenne rá hatásos.... Fecske is hasonlóan van, lehet, hogy neki is szükséges lesz egy ilyen vizsgálat. Kerecsen most épp jól van, már játszott is, s reménykedjünk benne, hogy ő nem fog visszaesni.

Március 15.  csütörtök
Kerecsen ma egészen jókedvű volt. Kicsit játszani is volt kedve, 10 perceket kerteztünk is, sőt még a kert őrzésébe is próbált becsatlakozni a lányok mellé. Orrfolyás is csökken. Ma este nincs láza, most 38.8fok. Egyébként követ mindenhova, mint az árnyék, bújik 1000-el, puszilgat, és nagyon komoly kampányt folytat a kajáért.Fecske is picit jobban van, kapott infúziót és hányáscsillapítót, így már a kaja is megmaradt benne, nem hányt! De nagyon gyenge még, az étvágya nem az igazi...


Március 14.szerda
  • Kabóca már egészen jól van, neki már "csak" szájon át szedendő antibiotikum, probiotikum és immunerősítők kellenek, orvosi kezelést nem igényel jelenleg, de 1-2 naponta jár a rendelőbe kontrollra.
Kabóca
  • Fecske több napig éjjel-nappal köhögött, amire most új gyógyszer kapott, ez végre csillapította a köhögést. Neki sem kell már a méregdrága szérum (amit 7-8 napig kapott), de rengeteg gyógyszert szed, aminek hatására napok óta hány, semmi nem marad meg benne.
    Fecske
  • Kerecsen - ő betegedett meg utoljára (és megjött a teszt eredménye - ő is szopornyica pozitív) pedig még taknyos és köhög.... ő még naponta kapja a szérumot.
    Kerecsen
Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy vidéki menhelyről szeretnénk átvenni 3 kölyök vizslát: 1 fajtatiszta (vagy legalábbis annak tűnő) kant és 2 vizsla-keverék szuka babát. Ideiglenes befogadókat kerestünk nekik – találtunk is, így két önkéntesünk, Ildikó és Balázs felkerekedett és elhozták őket: a testvérkék a Fecske, Kabóca és Kerecsen nevet kapták nálunk.


Számítottunk rá, hogy a babák nem biztos, hogy egészségesek, hiszen előéletük ismeretlen, s feltehetően semmilyen oltással nem rendelkeztek, pedig fogazatuk alapján már elmúltak 4 hónaposak.

Mégis reménykedtünk, hogy megússzuk, s ezúttal boldogan babázhatunk, s a legnagyobb gondunk az lesz, hogy hogyan válasszuk ki számukra a megfelelő gazdikat a sok-sok érdeklődő közül. Mindhárman tündériek, jó kedvűek voltak, befogadóik áradoztak róluk, s úgy tűnt, minden rendben lesz velük. Orvosnál is jártak, egészségesnek tűntek, megkapták első (parvo elleni) oltásukat, és chippel is ellátták őket.

De pár nappal később sajnos beigazolódott aggodalmunk: „szép sorban” mindhárom baba rosszul lett: Előbb Kabóca, aztán Fecske, majd Kerecsen is. Folyik az orruk, köhögnek, levertek, bágyadtak, nem esznek, hasmenésük van… még felsorolni is borzasztó.

Kabóca orvosnál.... csepeg az infúzió
Először Kabóca teszt-eredménye jött meg: szopornyica. Azonnal megkezdtük a kezelését: szérum, antibiotikum, egy halom immunerősítő, probiotikum. Természetesen két testvérénél is megkezdtük ugyanezt a kezelést, hiszen egy helyről jöttek, s már remélni sem mertük, hogy bármelyik is megússza a betegséget. Ekkor már Fecske is vacakul volt.

Fecske
Másnapra Fecske tesztje is elkészült (nála parvót is nézettünk, mert véres hasmenés is jött a többi tünet mellé): a parvó szerencsére negatív lett, de a szopornyica nála is beigazolódott. Estére már Kerecsen is rosszul lett... az ő teszt-eredménye még nem készült el, de a szopornyica gyakorlatilag nála is "borítékolható".

Tehát mindhárom kiskutya beteg.... pedig más-más befogadónál laknak, távol egymástól. (Sajnos újabb negatív példát láthatunk a felelőtlen szaporítás eredményéről. Nem győzzük hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát, s azt, hogy ha egy alom kiskutyát nem oltat be valaki, azzal más kölyköket is veszélyeztet: olyanokat is, akik esetleg éppen az oltási programjuk közepén tartanak, tehát még nem megfelelően immunizáltak....) 

Most mindhárom baba naponta jár orvoshoz: infúziót kapnak és ezer különféle szurit, gyógyszert, immunerősítőt…

Szerencsére már sokkal jobban vannak, a tünetek nagy része enyhült vagy megszűnt, de nem lélegezhetünk fel: legalább 3 hétig tart, míg komolyan izgulnunk kell: megtámadja-e a vírus az idegrendszert is. Ugyanis ha majd LASSAN, de fel is gyógyulnak – amire van esély  - ki tudja, mi marad hátra a betegségből: a szemrángástól a részleges bénulásig bármi előfordulhat.

Mindent – ami egyáltalán lehetséges – tényleg mindent megteszünk értük, ők a mi védenceink, felelősséggel tartozunk értük, és ha rajtunk múlik, meg fognak gyógyulni.

Emlékeztek még Ajándékra, a vizslababára, aki egyszerre volt parvós és szopornyicás? Hála a gondos ápolásnak, ő is rendbe jött, s mára már boldog, egészséges nagylánnyá fejlődött. Ő is a mi védencünk volt. S hasonlóképpen Mandala, Czukor védenceink is meggyógyultak ugyanebből a betegségből.

Ti is segíthettek!

Az állatorvosi költségek sajnos elképesztően magasak: Kabóca eddigi számlája az első 8 napban elérte az 85.000 Ft-ot, a rendkívül kedvező árak mellett is (a szigethalmi Szőrmók rendelőben jelentős kedvezményt kaptunk nála is, mint minden ide járó védencünknél!). Csak a szérum önmagában napi 4-5000 Ft /kutya/nap, és ehhez jön 4-5 féle immunerősítő, a probiotikum, és az egyéb gyógyszerek….)

Fecske és Kerecsen számlája is hasonló lesz, pedig az őket ellátó másik két rendelőben is jelentős kedvezményeket kapunk (Pozsonyi doki13.kerületi, illetve Dr. Czuppon Balázs szentendrei rendelője).

Ha bármilyen kis összeggel támogatnád a 3 vizslababa gyógyulását, kérjük, ide utald adományodat:

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000(K&H bank)
A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: VIZSLA BABÁK

(Előre nyomtatott sárga csekket is tudunk küldeni bárkinek! Csekk-igényedet email-ben jelezd nekünk a magyarvizslasos@gmail.com címen!)

Ha az alábbi immunerősítők / gyógyszerek / egyéb eszközök bármelyike rendelkezésedre áll, s Neked már nincs szükséged rá, örömmel elfogadjuk:
(egyeztetés emailben: magyarvizslasos@gmail.com )
  • Immunerősítő szerek: pl. Vetri DMG, Plerasan V, Immunovet
  • Bármilyen probiotikum: pl. Florentero, Gastroferm
  • Jó minőségű kölyök/ junior tápok
  • TENA alátét vagy kutyapelenka
  • Rongyok, törölközők, Hypo – hiszen a babák még nem szobatiszták és a betegségük miatt utcán amúgy sem sétáltathatók: rengeteget kell utánuk takarítani, fertőtleníteni.
Kerecsen sürgősen új befogadót keres!
(Frissítés: 2012.03.12 este: Hála Gabinak és Julinak, Kerecsen befogadása megoldódott! Kedden költözik Gabihoz 4-5 napra, szombattól Juli vállalta a további ápolását!)

Kerecsen befogadója jelezte, hogy családi okok miatt mégsem tudja vállalni a kiskutya ideiglenes befogadását, így az ő számára új befogadót is keresünk. A legfontosabb tudnivalók, paraméterek:
  • Ideális, ha a befogadó kertes házban lakik, hogy ne kelljen egész nap a lakásba zárni a kiskutyát, de utcán se kelljen sétáltatni (hiszen a szopornyica fertőző a többi, oltatlan vagy gyenge immunrendszerű kutyára!). Lakás is lehet, ha a befogadónak nem okoz gondot a rengeteg takarítás.
  • a befogadónak vagy ne legyen másik kutyája, vagy ha igen, akkor az kombinált oltással hiánytalanul és rendszeresen oltott, egészséges legyen
  • vállalja azt, hogy az első időkben naponta kell járni a kiskutyával állatorvoshoz (és mivel az alábbi 4 rendelőben van jelentős kedvezményünk, az lenne ideális, ha közel lakna az alábbi helyek valamelyikéhez: 11.kerület (Gazdagrét), 13. kerület (Pozsonyi út), Szigethalom, Szentendre.
  • vállalja azt, hogy az ideiglenesen befogadott kiskutyára több hónapig vigyáz (hiszen örökbe adni gyógyulása után lehet csak majd), és ezalatt (s utána sem még egy darabig) nem fogad otthonában oltatlan és/vagy kölyök kutyát, illetve autójában sem szállít ilyen ebet.
Amit „cserébe” biztosítani tudunk:
  • egy hihetetlenül jó természetű, kedves, barátságos, okos vizsla keverék kislány babakutya színesíti majd mindennapjait
  • a költségeit mi álljuk
  • ha a befogadó beleszeret, megtarthatja, tehát örökbe fogadhatja a kiskutyát

Ha a fenti feltételeket bátran vállalod, és szívesen befogadnád Kerecsent akár ideiglenesen, akár véglegesen, kérjük írj a magyarvizslasos@gmail.com címre! Köszönjük!



16 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Kuldtunk penzt a kicsi vizslaknak, kuldunk a jovo heten is. Jobbulast nekik!

    udv.
    Viki+Peter

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viki és Péter!

    Nagyon szépen köszönjük a 3 kis lurkó nevében is!

    Üdvözlettel: a magyar vizsla fajtamentés tagjai

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Én csak 15.000 Ft-ot tudok most utalni, de remélem ez is valamiféle segítség lesz a három pici csöppségnek!

    Üdvözlettel:
    GAbi

    VálaszTörlés
  4. Gabi: az rengeteg pénz! Köszönjük szépen! Ha mindenki, aki elolvasta eddig ezt a bejegyzést (382 ember mostanáig) "csak" 1000 Ft-ot utalna, akkor meglenne mindhárom kiskutya komplett orvosi kezelése és még kutyatápra is maradna...

    KÖSZÖNJÜK !!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Küldtünk egy pár forintot.

    Fruzsi & Frédi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szurkolok, hogy meggyógyuljanak. Küldök pár ezer forintot én is.
    GYöngyi

    VálaszTörlés
  7. Kedves Fruzsi és Gyöngyi! Nektek is nagyon szépen köszönjük!

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Mi is hozzájárultunk egy kis összeggel a gyógyulásukhoz, hisz' mi is vizsla gazdik vagyunk! Reméljük, teljesen rendbe jönnek, és huncutságukkal meghálálják a segítséget! :) Drukkolunk nekik!
    Ildi & Zsolti

    VálaszTörlés
  9. Küldtem pénzt, nagyon szorítok, hogy felgyógyuljanak a lurkók! Kata

    VálaszTörlés
  10. Tőlem is megy a Babuciknak! Igaz nem sok...... :( de a szívemet is vele küldtem!!! <3

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!

    Küldtünk 12.000 Ft-ot a három kis tündérmacinak. Gyógyulást kívánunk nekik.

    Tündi és Laci

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Mi is utaltunk egy szerény összeget a picúroknak!
    Mihamarabbi gyógyulást és szerető gazdikat kívánunk Nekik!!! :)

    Kriszti és Dávid

    VálaszTörlés
  13. Édes Tündérkéim, remélem meggyógyultok.
    Természetesen a havi utalásom most is ment, de most kizárólag csak nektek.

    VálaszTörlés