2012. március 19., hétfő

Mihaszna ideiglenes befogadás?

Gabi írta az alábbi sorokat.... nap mint nap ápolja Fecskét, az egyik beteg vizslababa védencünket... naponta 2-szer jár vele orvoshoz, mert Fecske épp nagyon rosszul van.... és akkor egy okos ember nekiszegez egy okos kérdést...Gabi reagált, írásban, olvassátok! 
Papírzsepi legyen kéznél.
Fecske az orvosnál..
 Mi hasznom van, ha egy kutyát segítek megmenteni?

A minap történt, hogy egy kutyás ismerősöm a kisfiam szemére vettette, hogy az anyukája, mármint én nem vagyok felelős kutyatartó…
Mondta ezt azért, mert épp egy mentett és beteg Kutyust vittem orvoshoz. ahelyett, hogy velük együtt a kutya piszkot takarítottam volna a parkban más „kedves” kutyagazdik után. Olyan gazdák után, akiknek derogál felszedni a saját szeretett kutyájuk után a kakit! Majd folytatta kérdés-dömpingjét: Egyébként is, miért működöm együtt ideiglenes befogadóként egy kutyákat mentő egyesülettel?? Különben is mi hasznom van abból, hogy „állatokat rehabilitálok” és segítek örökbe adni? Kérdéseire a válaszok:
Hát igen óriási biznisz, hogy szerencsétlen beteg, testileg-lelkileg és érzelmileg meggyötört Kutyákat fogad be az ember. Valaha szabadon élő vadállatokból háziasítottunk, fajtákat hoztunk létre saját kényünk kedvünkre! Mára már függenek tőlünk, nem tudnak megélni a vadonban. Abban a vadonban, ami már nincs, hisz szinte minden életterüket elfoglaltuk! Amikor aztán már nem kellenek, megkínozzuk, éheztetjük, vagy egyszerűen csak kidobjuk Őket.
Na, ezekből a Kutyusokból kellene hasznot húznom???????
Megérkezik egy Kutyus akár menhelyről, gyűjtőtől, disznóólból vagy több év magányból… Belenézel a szemeibe, és látod a múltját látod hogy rémült, fél nem bízik senkiben és nem ért semmit
Aztán bepisil, bekakil, szétrágja a cipőd, szétszedi a szemetest, retteg a póráztól, nem akar sétálni, húz, nem tud játszani és úgy veszi el a jutifalatot, hogy az ujjadat is vele harapja. Saját kutyám tűri, hogy behozzak az Ő birodalmába idegen kutyusokat, hogy félre lökik az ölemből, hogy csak őket simogassam, hogy megegyék az ételt előle, s hogy kitúrják Őt az addig megszokott helyéről. Tűri, sőt segít nekem megtanítani ezeknek a Kutyusoknak a társas élet szabályait! Ha visszagondolok, én csak beengedem a lakásomba, etetem, sétáltatom, ápolom őket, a kutyám azonban megmutatja nekik, hogy kell viselkedni, játszani, és mi is az a szobatisztaság. Szóval nem is én rehabilitálom őket, hanem a Kutyám!
Én csak figyelek és csodálom, ahogy kommunikálnak egymással… Őszintén bevallom a saját Kutyám nem egy tökéletesnek mondható jól nevelt Eb, el van kényeztetve, de bármilyen kutyát hozhatok haza, Ő mindig segít, önzetlen szeretettel fogadja, és sohasem hagy cserben!

Na és akkor jöjjön az én nagy hasznom:
  • hát igen mikor a szemükbe nézek… s látom, hogy már bíznak bennem..
  • mikor együtt sétálunk, és már figyelnek rám.
  • ha véletlen nem figyelek, és nekik megyek, könyörgő szemekkel néznek rám, hogy ne haragudjak, mert láb alatt voltak.
  • mikor sírva engedem el Őket az örökbe fogadó családhoz, és csillogó szemeikben látom a kérdést, miért kell elmennem?, de ez a tekintet már nem rémületet tükröz.
  • mikor jönnek az új hírek, hogy az elengedett négylábú kedves és jó kutyus, és imádja Őt az új családja.
  • mikor majdnem egy év elteltével sétálok békésen, és egy kutya repül felém, az orra hegyétől a farka végéig csóvál. Percek telnek, és én csak kapom a puszikat, s azt se tudom, mi történik, mikor rájövök, hogy Ő az első ideiglenesem. Megismert!!
  • ezeknek a mentett kutyáknak bármikor nyugodt szívvel hátat fordíthatok nem fog hátulról nekem támadni.
  • és nem utolsó sorban a Kutyusom, aki bízik bennem, és tudja minél több kutyán sikerül segítenünk, én annál jobban szeretem, csodálom és tisztelem Őt. Jöhet akár mennyi ideiglenes kutyus nekem mindig Ő az első.

Szóval igen, sokkal gazdagabb lettem s leszek Általuk… ezektől a befogadott Kutyusoktól rengeteg élménnyel, tapasztalattal és szeretettel gazdagodom!!!!!!!!!

Felelősség: Mikor úgy döntöttem, én is szeretnék részt vállalni a magyar vizslák mentésében, elbeszélgettem az állatorvosommal. Saját kutyám rendszeresen oltva van, és nem csak a kötelező oltásokat kapja, minden ideiglenes kutya érkezése előtt és alatt is ellenőrzi az állatorvos. A kutya piszkot minden kutya után feltakarítom, ha beteg kutya érkezik hypós-vízzel járok-kelek és leöntöm, amint végzett.
Fecske
~~~~~~~~~~~~~~~~
Kölyök vizsla ritkán kerül a fajtamentés gondozásába, mert rájuk amúgy is mindig nagy a "kereslet", ritkán kell babakutyát mentenünk. Ha mégis, akkor általában azért, mert nagy baj van....  Fecske is és két testvére is szopornyicás, és mindhármuk állapota aggasztó. Itt olvashatsz aktuális állapotukról, kezelésükről, és ide kattints akkor is, ha bármilyen kis összeggel (akár "csak" pár száz Ft-tal is!) hozzá tudsz járulni a kezelésükhöz. Köszönjük!
http://magyarvizslasos.blogspot.com/2012/03/beteg-3-kisvizsla-te-is-segithetsz.html

1 megjegyzés:

  1. Csodálatos EMBER vagy, és a kutyusod is hálát és elismerést érdemel!!! Tedd a dolgod tovább hasonló lelkesedéssel, és élvezd az elért eredményeket!!!

    Szívből gratulálok, én is hasonló tevékenységet szeretnék folytatni!!!

    Még jelenleg nem adottak a körülményeim! Sajnos az én befogadott nagy kutyám nem ilyen toleráns, valamint várom, hogy nyugdíjba kerüljek!!!

    Addig is gondoskodom 3 befogadott kutyámról!!!

    Baráti üdvözlettel: Pap Gáborné Zsuzsa

    VálaszTörlés