2012. március 21., szerda

Heti összefoglaló - 8.hét

Futrinka Egyesület - Magyar vizsla fajtamentés
A 8. hét összefoglalója

 
Az elmúlt heti utazás után a magyar vizsla fajtamentés az így felszabadult helyekre a várólistáról igyekezett új kutyákat érkeztetni. Bár a fajtamentés elsődleges szerepe a fajtatiszta kutyák mentésében jelölhető meg, de nem csukja be a szemét akkor sem, ha egy-egy ténylegesen bajban lévő magyar vizsla keveréken kell segíteni. Ezen a héten három magyar vizsla keverék is érkezett hozzánk, illetve a számos fajtatiszta magyar vizsla mellett, mint ahogy korábban is néha-néha előfordult, most is: egy német vizsla csatlakozott.


Bármi, a vékonyka, fiatal szuka a váci Zöld Menedék menhelyről érkezett. Nagyon aranyos, hosszú orrú, végtelenül bújós kislány, aki semmi másra nem vágyik, csak hogy simogassa, szeretgesse valaki.
Bármi

 Czukkert Örkény környékén találták, és bár vizslaként jelentették be, már az előzetesen átküldött képeken is láttuk, hogy keverék, de nem hagytuk hátra, hiszen éppen volt üres helyünk, a megtalálók pedig nem tudták hová tenni a kutyát. Czukker egy vizslánál masszívabb, buflákfejű, bézs színű, kedves keverék kan, aki nagyon várja az álomgazdi érkezését.
Czukker

Zsemlemorzsa története mindenkinek ismerős lehet, hiszen szerepelt a tévében is: ő az a mátraderecskei drótszőrű vizslalány, aki két keverék kölykével együtt összebújva, testével melengetett egy szörnyű körülmények között élő idős nénit a téli fagyok idején. Sajnos, mire megtalálták a nénit és kórházba vitték, már késő volt, másnap meghalt. Zsemlemorzsa és kölykei az egri Vidám Mancsok Alapítvány gondozásába kerültek. A két babakutya maradt náluk, nekik ők keresnek szerető gazdit, ZSemlemorzsa pedig a mi gondozásunkba került. Ő egy igazi tündérke, aki meglátja, egyből beleszeret. A kiegyensúlyozott, kedves, nyugodt vizslalány híre Németországba is eljutott: Zsemlemorzsa az ottani egyik partnerszervezetünkön keresztül utazik nemsokára új, szerető gazdához.
Zsemlemorzsa
KamaszFickó csak villámlátogatást tett a Futrinka Egyesületnél: a 10 hónapos kannak csak közvetítésben és az ivartalanítás megszervezésében kellett segítenünk: gazdától gazdához költözött, de közben átesett a műtéten. Előző gazdája egy kényszerből elvállalt külföldi munka miatt volt kénytelen megválni tőle, meg is siratta őt nagyon. KamaszFickó új neve Móka lett: szuper családhoz került, ahol nagyon fogják szeretni. Új élete első napjait egy kullancs által okozott babézia árnyékolta be, de szerencsére időben elcsípték a betegséget, s néhány nap alatt szépen meggyógyult a gyönyörű vizslafiú.
KamaszFickó... akinek új gazdija a Móka nevet adta

Kaktusz, a 7 hónapos vizsla kan szintén gazdától érkezett: egy nyugdíjas nénié volt, aki egyáltalán nem tudott foglalkozni a szeleburdi kölyökkutyával, ezért a segítségünket kérte. Azonnal ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol falkában tanulhatja a kutyaélet szabályait. Sokat kirándulnak vele és hatalmasakat játszik a többi kutyával.
Trombita védencünk, aki Kaktusz egyik lakótársa, átesett az ivartalanításon. A tölcséres kisasszony kissé meg van sértődve most a világra és egyelőre úgy döntött, kivonja magát a falka többi tagjának mindennapi, heves bunyói alól, inkább csendesen szemléli a többiek vidám birkózását.
Kaktusz, mögötte Trombita

Cirka, a 4 év körüli szuka egy tanyáról érkezett. Ott egyáltalán nem foglalkoztak vele, szomorú, sovány, rossz körülmények között vizslalányról kaptuk az első fotókat. Tárnoki kennelsorunkon eleinte nagyon félt, de hamar kiderült, hogy egy simogató kéz nála is csodákra képes: bújós, barátságos, kedves vizslalány ő, aki nagyon vágyik már egy szerető gazdára.
Cirka
Ficak, a 2 éves német vizsla kan múltja nem ilyen könnyfakasztó, bár ő sem pályázhatott korábban a legboldogabb vizsla címre. Előző gazdája visszavitte Ficakot a tenyésztőjéhez, mert a kutyát vadászatra szánták, amire alkalmatlannak bizonyult. Ráadásul két kisgyerek mellett talán nem jutott elég idő foglalkozni az élénk, rendkívül értelmes, okos kutyával: unalmában megrágott pár tárgyat otthon... mennie kellett. Ficak a gondozásunkba került, és egy álomkutyát ismerhettünk meg személyében: rendkívül okos, szófogadó, élénk, barátságos eb. Úgy véljük, nagyon szerencsés lesz az, aki gazdája lesz ennek a gyönyörű, nagy termetű vizslafiúnak!
Ficak

Léda, a 2 éves, álomszép, hatalmas termetű (29 kg!) vizsla szuka gazdától érkezett: családi okok miatt váltak meg tőle. Egy nagyon kedves ideiglenes befogadónkhoz került, akinek szóltunk, hogy Lédát még nem kezdjük el hirdetni, mert szerintünk bele fognak szeretni és nem megy már sehová...Tippeljetek, igazunk lett-e :-)))
Léda

Mogyoró, a hiperaktív védencünk is átesett az ivartalanításon: bízunk benne, hogy egy csipetnyit lehiggad, mert ő még vizsla mértékkel nézve is túl pörgős, és akkor még finoman fejeztük ki magunkat... :-) Sajnos csúnyán elvágta a lábát, így dupla műtéte volt, és lábán hatalmas merevkötést kell viselnie jó néhány héten keresztül. Befogadójának jókora adag türelemre lesz szüksége, hogy lenyugtassa és féken tartsa a bicebóca, de még így is pörgő szélvészt :)
A képen azon ritka pillanatok egyikét láthatjuk, amikor éppen elfáradt:
Mogyoró

1 megjegyzés:

  1. Mogyoró időközben gazdis lett és Gabi, új gazdája nagyon elégedett vele. A családnak ugyanis van egy szuka vizslája, akivel Mogyi rengeteget játszik, így vezeti le az energiáját, s a fennmaradó időben egy szófogadó, bújós, tündéri vizslafiút alakít az amúgy hiperaktív tornádó :-))

    VálaszTörlés