2012. március 26., hétfő

Heti összefoglaló - 10.hét

Futrinka Egyesület - Magyar vizsla fajtamentés

A 10. hét összefoglalója (március 5-11)

Ezen a héten is nagy volt a mozgás a magyar vizsla fajtamentés életében:

Bagoly régóta várólistás volt már: Komárom-Esztergom megyében élt, egy ketrecben tartva, ahol nem sok szeretet jutott neki. Bagoly nem fajtatiszta, vizslánál kissé zömökebb testalkatú, de nagyon szép, jó kiállású, fiatal kan. Tárnoki kennelsorunk lakója lett. Szukákkal jól kijön, kanokkal nem felhőtlen a viszonya. Szerető gazdit keresünk számára!

Bagoly

Choko, a csokibarna vizsla a karcagi gyepmesteri telepről érkezett. A fiatal, kajla kutya hamar belopta magát a szívünkbe: túláradó kedvességével, heves szeretetrohamaival mindenkit ledönt a lábáról. Pórázon most tanul sétálni, de élvezi, ha foglalkoznak vele, így mindent hamar elsajátít. Nagy termetű, bivalyerős kutya, ráfér még a nevelés, tanítgatás, sokat kell vele foglalkozni, mozogni.

Choko
 Ajax, a 3 év körüli magyar vizsla kan talált kutyaként került a Futrinka Egyesület gondozásába. Megtaláltuk eredeti gazdáját, aki lemondott róla. Kiderült, hogy Ajaxnak már több gazdája is volt, de mindenhonnan megszökött, mert nem tudtak vele eleget foglalkozni, s a kutya unatkozott. Ajax rendkívül okos, barátságos, érdeklődő eb. Nagyon szereti az embereket. Pórázon szépen sétál, szobatiszta. Az alapvető vezényszavakat (Pl. "Ül!") ismeri és teljesíti. Szuka kutyákkal barátkozó, bár eleinte borzol, de 1 perc után már önfeledten csóvál, barátkozik. Nagyon kíváncsi: mindent megszagol, kinyit, mindenre felmászik, stb... akár jó keresőkutya is válhatna belőle. Kertes házba csak atombiztos kerítés esetén mehet, mert szökésre hajlamos. Olyan gazdát keresünk neki, aki sokat tud vele foglalkozni, mozogni, sétálni, és akinél bent lakhat a lakásban, melegben, szeretetben, a gazdi közelében. Mint minden védencünk, ő is oltott, chipezett, ivartalanított.
Ajax

Bogi, a 6 éves vizsla szuka családból érkezett hozzánk. Gazdipapája meghalt, és 4 vizslát hagyott a családra, akik közül nem tudtak mindenkit megtartani, ezért Bogiról gazdikereső hirdetést adtak fel, így találtunk rájuk. Bogi kedves, barátságos, más kutyákkal nagyon jól kijön, imád játszani velük! Labdázni is nagyon szeret. Imád autózni. Ivartalanítása után örökbe fogadható, már van is rá egy szimpatikus érdeklődő!

Bogi
Koszorú, a szilveszterkor talált fiatal vizslalány elbúcsúzott ideiglenes befogadójától, és Németországba utazott, hogy megkezdje új, gazdis életét.

Koszorú

Melba, a családból érkezett 6 éves kan védencünk is vele tartott, rá is boldog, gazdis élet vár. Köszönjük Marikának, hogy az utolsó itt töltött heteit családban tölthette!
Melba

Sás, a mátranováki mamavizsla már nem szoptatja kölykeit, így átesett az ivartalanításon, s hamarosan ő is utazhat új gazdájához.

Sás
Szuzi, a kőszegdoroszlói kóbor vizslalány, akit a következő héten veszünk gondozásunkba, a helyi Fekete István Alapítvány segítségével és közbenjárásával átesett az ivartalanításon, s hamarosan Budapestre érkezik, a mi gondozásunkba. Ideiglenes befogadónál fog lakni az Álomgazdi érkezéséig.
Szuzi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése