2012. március 21., szerda

Heti összefoglaló - 7. hét

Futrinka Egyesület - Magyar vizsla fajtamentés
A 7. hét összefoglalója

Egy napra műteremmé vált a világ, egészen pontosan Tárnok, merthogy a www.vauvau.hu stúdió fotósa, Kiss Csanád és asszisztense kilátogatott hozzánk, hogy néhány védencünkről csodálatos képeket készítsenek, ezzel is segítve a gazdához vezető út kiplakátolását. Álomszép fotók jöttek létre, többek számára egyből meg is hozva a sikert. Köszönjük a Futrinka fanatikus önkénteseinek, hogy a hideg hétköznapon mindent sutba dobva szaladtak, hogy a kutyáinkat állítsák a reflektorok elé és természetesen hatalmas köszönet Csanádéknak is!

Ezen a héten nagyot csökkent a magyar vizsla fajtamentés gondozásában lévő kutyák száma: 10+2-en gazdisodtak egyetlen nap leforgása alatt: Németországi partnerszervezetünk segítségével elutazhatott Mirtusz, Wulfi, Mamóka, Vasárnap, Plató, Gida, Ginzeng, Csini, Orom és Salamon.  

Erről az utazásról vizslás blogunkban már részletesen beszámoltunk, itt olvashatjátok:

Ugyanezen a napon Duncsi és párja gazdihoz vitte Csóvit (a gazdától érkező 4 éves leányzót) és Fédrát, a vácszentlászlói gyepmesteri telepről mentett fiatal vizslalányt: mindkettőjük veszprémi lakos lett, szuper családokhoz kerültek!

Fédra és új gazdiapuja
Csóvi az új gazdikkal
Csóvi gazdái blogot is írnak, itt olvashattok Csóvi veszprémi mindennapjairól:
Két védencünk, Lea és Ecet átesett az ivartalanításon. Lea még befogadójánál lábadozott, míg Ecet már új családjában tölthette a tölcséres-viszketős napokat.

Lea az új otthonában

Ecet új otthonában

Két új vizslánk is érkezett: Frici, a fiatal kan Salgótarjánból jött. Talált kutya volt, befogadói vigyáztak rá 1-2 hónapig, majd a segítségünket kérték az elhelyezésben és gazdikeresésben. Fricit annak idején elütve, sérült lábbal találták, elő is került eredeti gazdája, egy idős néni, aki nem tartott igényt a kutyára. Frici sérülése - ami valószínűleg nem törés, hanem egy súlyosabb ficam volt - ellátatlan maradt akkor, amelyből súlyos sántaság maradt hátra: Frici nem igazán használja az egyik mellső lábát. Szakorvosi kivizsgálása folyamatban van és hamarosan gyógytornász terapeuta is foglalkozni fog Fricivel. 
Frici

Brúnó Ajka környékéről származik. Szintén talált kutya volt, befogadóinál fél évet lakott, de szökései rendszeressé váltak, így a fiatal pár segítséget kért tőlünk. Fédra és Csóvi örökbeadásánál (ha már úgyis Veszprém felé jártunk) hazafelé elhoztuk Brúnót, aki egy nagyon kedves, agilis fiatal vizslafiú. Német partnerszervezetünk már keresi számára az ideális gazdijelöltet.
Brúnó

>>> még több Futrinkás heti összefoglaló itt >>>  http://futrinka.freeblog.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése