2012. február 25., szombat

Rozina gazdit és támogatókat keres!


Rozina, a 12 éves magyar vizsla szuka Szombathely környékéről érkezett a Futrinka Egyesülethez 2012 Február elején. Gazdája meghalt, és ő árván maradt, így került a gondozásunkba. Jelenleg ideiglenes befogadónál lakik, akihez NAGYON ragaszkodik, hihetetlenül kedves, csóválós, bújós öreganyó. 

Rozina

 Sajnos az egészségi állapota már nem tökéletes: emlődaganatai mellett lépén is tumort találtak, ami műtétet igényel. Rozina viszont köszöni szépen, egyelőre remekül van, élénk, csóvál, étvágya remek, szobatiszta, gyönyörűen szót fogad az "ül/fekszik/marad/gyere" vezényszavakra. Kicsit már szenilis, néha pár pillanatig nem ismeri meg imádott befogadóját, ilyenkor morgolódik (de nem harap!), majd pár perc múlva már megint csóvál és bújik. Az átlagnál jóval ragaszkodóbb: mindenhová árnyékként követi pótmamiját, de egy kutyatréner segítségével napról napra okosabb és ügyesebb lett: már nem sír, ha egyedül hagyják a lakásban, és idős kora ellenére kifejezetten élvezi a tanulást!
 
Ami a legfontosabb: Rozinának élete hátralévő részére szeretnénk egy SZERETŐ GAZDIT találni! Rozina világéletében lakáskutya volt, imádja a meleg takarót, a gazdi közelségét, a rövid sétákat és a sok simogatást! Érdeklődni lehet róla a magyarvizslasos@gmail.com címen, rövid bemutatkozó levéllel.

(További képek Rozináról itt: http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/rozina )

Február 28., késő este: Rozina rosszul lett, a befogadója taxival rohant be vele a rendelőbe (így volt a leggyorsabb), nehéz légzés és kőkemény pocak voltak a tünetek. A rendelőben megállapították, hogy súlyos belső vérzése van, amit valamelyik daganata okozhatott. Csak egy azonnali műtét segíthetett, vagy az sem. Az orvos 30% esélyt jósolt a túlélésre. Rozina sajnos nem bírta ki, a vérátömlesztés ellenére is elvérzett...itt hagyott minket. 
Drága Rozina, Nyugodj békében! Most már nem fáj semmi!
Drága Edina! Köszönjük szépen, hogy azonnal felajánlottad segítséged, és - bár sem minket, sem Rozinát nem ismerted - azonnal befogadtad őt otthonodba, sajátodként szeretted őt, meleg kabátot varrtál neki, sétáltál vele hóban-fagyban, türelmes voltál vele akkor is, amikor sírdogált, álltad a szomszédok szitkait, amikor távozásodkor visszhangzott a lépcsőház az utánad síró vizsla-anyóka hangjától, aki már 1 nap után úgy ragaszkodott hozzád, mintha 12 éve a gazdija lennél. Köszönjük, hogy türelmesen tanítgattad, Heni (kutyatréner segítőnk) szuper tanácsainak és a Te kitartásodnak köszönhetően Rozina idős korában is lelkesen tanult és figyelt, sőt már játszani is elkezdett megtanulni - épp a labdázással ismerkedett. A nyüsszögés is enyhült már, Rozina okos kutya volt, megértette, hogy mit vársz tőle. Köszönjük, hogy elkísérted őt az orvoshoz akkor is, amikor a vizsgálatok folytak és tegnap is, amikor életveszélyben volt. Nem tudjuk szavakkal kifejezni azt a hálát, amit érzünk! Rozina az utolsó percig érezhette a jelenléted, a szereteted, az érintésed. Neki Te voltál A Gazdi.


Kedves Vizsla-rajongók! Rozina után maradt egy viszonylag magas összegű számlánk (oltás, chip, gyógyszerek, száraztáp, és a műtét....), amelyet még ki kell fizetnünk. Ha bármilyen kis összeggel szívesen támogatnád Rozina műtéti és egyéb költségeit, adományodat ide utalhatod:

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000
A "megjegyzés" rovatba kérjük ezt írd: ROZINA

Nagyon szépen köszönjük Nektek!


Az eddig befolyt adományok Rozinának (Köszönjük szépen!!!)
  • M.Mónika 5.000 Ft
  • K. Ilona 3.000 Ft 
  • M.Dóra 2.000 Ft
  • N. Szabolcs 5.000 Ft
  • B. Ágnes 10.000 Ft
  • P. Andrea 1.000 Ft
  • L. Ádám 5.000 Ft
  • N. Nóra 1.300 Ft
  • A.P. Sándorné 5.000 Ft
 

5 megjegyzés:

  1. 12 eves ?!

    Ezalatt mennyi szeretet adg=hatott a gazdajanak, hanyszor vidithatta fel, hanyszor csalhatott mosolyt a gazdija arcara pajkos vizslasos viselkedesevel.

    Megerdemli hogy legyen egy uj gazdija aki szereti es gondoskodik rola.

    VálaszTörlés
  2. Remélem majd ha a "gazdi" is megöregszik, megbetegszik, vagy csak szüksége lenne a családjára és a gyerekeire, ugyanígy mindenki elfordul majd tőle.És nem lesz senki aki felkarolja.....
    Deli Mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom olvastad-e, de meghalt a gazdája, nem pedig elhagyták...

      Törlés
  3. Drága Rozina....... :') Nyugodj békében "kislány"...
    Neked már semmi sem fáj drága kis Csillag, és újra mindenhol tavasz van!!! <3
    Mi pedig küszködünk a fájdalmunkkal, és hatalmas szeretettel gondolunk Rád.... <3

    VálaszTörlés
  4. Elszorult torokkal olvastam a híreket tegnap este.
    Örülök hogy volt melletted valaki, aki szeret az utolsó perceidben is. A felhők fölött mostmár mindig csicseregnek neked a madarak.

    VálaszTörlés