2012. február 27., hétfő

12 vizslánk lett gazdis egyetlen nap leforgása alatt

Február 18-án szombaton jó napot zártunk: 12 vizsla védencünk lett gazdis egyetlen nap alatt! Közülük 10-en Németországba utaztak, ketten pedig belföldön találtak új otthonra.

A németországi utazás nem volt egyszerű. Rengeteg egyeztetés előzte meg, és a szélrózsa minden irányából kellett előző este és aznap hajnalban összegyűjteni az utazókat.

 Részletek Ildikó németországi úti beszámolójából: (két német dogunk és Marley, a gordon szetter is az utazók között volt)

Hajnali kelés...Sebaj! ... benne vagyok a kutya-vérkeringésben. :-)

Összeszedtük Mirtuszt ideiglenes befogadójától, aztán irány Tárnok. Csúsztunk majdnem egy órát, de kiértünk, ez a lényeg. :) Bepakoltunk. Mentünk és mentünk. És imádok menni. És csak nézni, ahogy szaladnak a csíkok ott középen és néha hátraszólni, hogy "De nagy a csend hátul, ki az okos kutya?", vagy azt, hogy "Scooby, ha megtennéd, tartsd már vissza a következő pukit, mert kiolvad a szélvédő előlünk!". Na, maradok a tényeknél!

 Arról, hogy hogyan várták a vizslákat, nem tudok írni. Nem lehet. Nem csak pár kép lett homályos, hanem a szemünk is...Szerintem (Balázsé is, de hát ezt nem mondom, mert ő férfi. :-D ). Ott álltak a leendő gazdik, fényképezőkkel, pórázzal, jutifalattal, mosolyogva, reménykedve. És nekem meg kiesett a szívem (bocs, hogy nem vagyok objektív, de hihetetlen volt az az érzés). Kinyíltak az ajtók és jöttek a vizsik kifelé. Egy-kettő...Nevek, összetalálkozások, mosolyok, dzsembori. Családok születtek a szemünk előtt. Nagy egymásratalálások. És a hölgy, akinek nem tudom a nevét, úgy ölelte meg a sovány, megszeppent vizslát, hogy egyből tudtam, hogy hazaért a sárga kutya. És akkor megint sürgősen elvonultam "orrot fújni". Szóval boldogság, öröm. Tényleg nem tudom egyenként elmondani, hogy melyik kutyának ki hogy örült, mert ez egy akkora egységes örömenergia volt, hogy szerintem ettől kezdett olvadni a hó még Svédországban is...

De valaki hiányzott. Plató nem jött elő. Csak ült a boxban betojva. Sok volt neki az út, a hajnal, a sok ember és kutya és kiakadt kicsit szegénykém. Csak vicsorgott és halálpánikban volt. De megoldottuk. Beszéltem hozzá sokat, kapott enni, és amikor eloszlott a tömeg egy kicsit, Balázs kitalálta a tutifrankót és kiengedtük, hagy szaladjon. Ment pár kört, bebújt a kuka mögé és lassan, nagyon lassan sikerült rátenni a pórázt (Anitának nagy érdeme van benne, mert ő simizte addig a kutyát, amíg ez sikerült). A gazdái nagyon türelmesek, hihetetlen népek! Látták, hogy gond van vele, de nem pucoltak el, hanem próbálták felvenni a kutya ritmusát. Meg is állapítottuk, hogy ilyen szempontból keletebbre vagyunk 800 km-rel meg ezer évvel. Kb. egy órába tellett, mire feloldódott, csóválta a farkát és az új gazdik kocsijába már magától szállt be. Nagyon-nagyon várom a híreket róla!

Hazafelé még megálltunk az adományért. Heike is egy hihetetlen csajszi! Nagyon sok kaját hozott.  Csodanyugi volt hazafelé. Teli autó, a zsákok mocorogtak, de nem szóltam hátra, hogy "Na, de nagy a csend, ki az okos zsák?". Balázs tüneményrendes volt, mert hazafelé, amikor már látta, hogy egyenes az út és van életbiztosítása is, engedte, hogy vezessek.

Nem is tudom leírni, hogy milyen jó kis út volt. De hidd el, azonnal indultam volna vissza, ahogy hazaértünk. És mennék újra, ezredszer is, bármikor. És kívánom, hogy mindenki menjen, aki tud, mert ez akkora élmény volt, amihez jobb tollú ember kell, mert én nem tudom megfogalmazni. Ez az az érzés, amikor akkora erőt kapsz, hogy kedved lenne elindulni, keresztet varrni a köpenyedre és visszafoglalni Jeruzsálemet!

Köszönöm szépen!


Szeretnénk köszönetet mondani:
  • az ideiglenes befogadóknak, akik sajátjukként szerették, ápolták védenceinket, vigyáztak rájuk és nem bánták, hogy hajnalban kellett kelniük, hogy átadják őket a fuvarosainknak
  • a szombat hajnali fuvarosoknak, akik nem bánták,hogy a hidegben, hóban hajnali 2-kor kellett kelniük (vagy le sem feküdniük ... )
  • Májer Balázsnak, Fenének (alias Szabó Ildikónak), Mosó Atinak és barátnőjének Anitának, hogy az utolsó pillanatban bevállalták hajnali indulással az egész napos túrát
  • Rékának és Polginak, hogy ISMÉT kölcsönadták egész napra az autójukat!
  • A MI Lacinknak, hogy hajnalban ő is ott volt és segített bepakolni a kutyákat
  • És mindenkinek aki a háttérben szervezkedett, drukkolt...

Adományokat is kaptunk

Az új gazdik várják a kutyákat
Az érkezés pillanatai
Salamon érkezése


Orom kiszállása
Csini az új gazdival
Mirtusz érkezése

Gida új gazdimamájával
Wulfi repülőstartra kész :)
Ginzeng is révbe ért



Vasárnap az új szerkójában

Plató - aki kicsit megijedt a tömegtől és az eseményektől, de este már kaptunk róla a hírt, hogy rengeteget oldódott

Plató az új gazdikkal otthon
Mamó az új gazdiapujával

Ugyanezen a napon Duncsi és párja gazdihoz vitte Csóvit és Fédrát, mindkettőjük veszprémi lakos lett. Az utazás előtt pár órát együtt töltött a két leányzó, volt is nagy játék és rohangálás. Az alábbi kép jól mutatja, hogy míg Csóvi illedelmesen koldul, addig Fédra visítva-tutulva követeli a jutalomfalatot :-))

Fédra és Csóvi

Csóvi befogadójának, Zsuzsinak köszönjük azt a mérhetetlen szeretetet, amivel Csóvit fogadta és vigyázott rá ebben az egy hónapban!

Csóvi az új gazdikkal

Fédrának sem volt ideje szomorkodni: a vácszentlászlói gyepmesteri telepről való érkezése után másnap már meglátogatta egy érdeklődő család, és rá 1 hétre már költözhetett is új otthonába! (Közben átesett az ivartalanításon, és ideiglenes befogadónál lábadozott pár napot - Lacinak és Zsuzsinak is köszönjük szépen a pesztrálást!). Fédra társa Dió, egy tündéri vizslafiú lett. Fédra megpróbálkozott azzal, hogy ő legyen a falkavezér a kutya-rangsorban, de hála Heni, a kutyatrénerünk profi tanácsainak, és a család türelmes, kitartó munkájának, Fédra lassan kezdi megtanulni, hogy Dió nem legyőzendő ellenség, hanem jóbarát :-)

Fédra az új gazdiapuval

Mind a 12 vizsinek nagyon sok boldog gazdis évet kívánunk!!!!

8 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen beszámolókat.
    Z.K.

    VálaszTörlés
  2. De jó volt olvasni a cikket, és látni ezeket a megható pillanatokat! Gratulálok a munkátokhoz, üdvözlettel egy dupla vizslás, Marika.

    VálaszTörlés
  3. Csóvi épp pihen, és az előbb nagyon élvezte a simogatást. Felszedett egy kis izmot is a gerincére-bordáira és a derekára, úgyhogy lassan nekiállhatunk a futóteljesítményét is javítani, mert az szégyen hogy egy labrador le tudja hagyni... A kezdeti félénkség és védekezés után a hétvégén már szépen ismerkedett, és nem hagyja magát ha épp rámásznának, ennek ma egy puli-(talán)vizsla keverék látta "kárát" :), de legalább tanult egy kis jó modort...
    További kalandok itt: http://csovizsla.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még valami nagyon fontos ide kívánkozik: köszönjük Zsuzsának az önzetlenségét és a gondoskodását, biztos vagyok benne hogy Szimba nélkül Csóvi más kutya lenne.
      Valamint köszönjük minden Futrinkásnak, aki segített nekünk hogy a csóváló királylány hozzánk kerülhessen!

      Törlés
  4. Köszönjük nektek...

    VálaszTörlés
  5. De szuper! Orulok, hogy a vizslak jo helyre kerultek! Es meg jobban, hogy vannak emberek, akik gondoskodnak roluk!

    VálaszTörlés
  6. Én is örülök a jó híreknek!Vasárnapot végül nem tartotta meg Evelin?

    VálaszTörlés