2012. január 30., hétfő

Ráhel: Boldogságos szabad kutya

Ráhel
Ráhel 2011 december elején került a gondozásunkba. Szörnyű élete volt korábban: láncra kötve élt, éhezett, kölykei születtek, akik persze ne maradtak életben. Innen került a győri menhelyre, majd hozzánk.

Ráhel majdnem vizsla. Méretre, formára vizsla, viszont sokkal világosabb. Először - míg csa képről láttuk - azt hittük, azért, mert már ezer éves, és ennyire megőszült.

Ráhel valóban nem fiatal már, de színe alapvetően is eltér a magyar vizslákétól. Ez azonban semmit nem von le szépségéből. Aki személyesen találkozik vele, azonnal, menthetetlenül beleszeret.

Ráhel sajnos nem egészséges: számtalan emlő- és nyirokcsomó daganata mellett apró, szóródott tüdő-áttéteket is találtak a szcintigráfiás vizsgálat során. Kezeléséről jelenleg is folynak a konzultációk, több állatorvossal is egyeztetünk, hogy megtalálhassuk a számára legmegfelelőbb terápiát.

Ráhel mindeközben gyakorlatilag tünetmentes: remekül van! Szilvi, ideiglenes befogadója rendszeresen beszámol róla blogjában, innen emeltünk át egy különösen kedves bejegyzést. (Ők Ráhelt  Norginak hívják otthon)

"Soha nem láttam korábban annyira boldog kutyát, mint amilyen Norgi lett, miután ráérzett a szabadság ízére. Amikor hozzánk került, még szaladni sem tudott. Hiába engedtük el az udvaron, csak ugrált körbe-körbe, majdnem egy helyben. Aztán idővel egyre bátrabb lett és ezzel párhuzamosan javult a mozgáskordinációja. A mozgás öröme kiegyensúlyozottá tette a kapcsolatát Borival is, mert elkezdtek kergetőzni, játszani egymással, ami mind a kettejüknek jót tett. Azóta nyoma sincs a korábbi rivalizálásnak - legalábbis Norgi részéről :)

Norgit eleinte csak az udvaron engedtük el, T. azonban tett egy kísérletet ugyanerre nemrég a Hajógyári szigeten. Szerencsére Norginak esze ágában sem volt meglógni, csak felszabadultan és boldogan hatalmasakat rohangált Borival. Még mindig hamar elfárad, de időnként már annyira gyors, hogy tartani tudja Bori tempóját, ami óriási dolog (főleg ahhoz képest, hogy milyen állapotban került hozzánk).
Norgi egyébként sétálni is nagyon szeret. Ahogy bármelyikünk megközelíti az ajtót, azonnal felpattan és ő is csatlakozni akar. Hiába jöhet csak pórázon, láthatóan neki is ez is szabadság."

Ráhel

1 megjegyzés:

  1. Ráhel nagyon egyedi és szépséges vagy! Remélem hamar meggyógyulsz még akkor is ha most téged ez egy cseppet sem zavar a vidám életben.

    VálaszTörlés