2014. április 4., péntek

Időssel szerelembe esni

Leendő gazdim illatát szimatolom a levegőben?
Egy idős kutya nem kell senkinek, de legalábbis nehéz megtalálni azt a családot, aki bele mer szeretni egy idős kutyába. Az okok racionálisak, s nem is nagyon tudunk velük vitatkozni, hiszen nem ígérhetünk olyat, ami nem igaz: egy tíz éven túli kutya már nem valószínű, hogy további tíz évet tölt majd végső otthonában, míg erre egy fiatal kutyánál azért számíthat az ember. Az érzelmeinket pedig nem adjuk "ingyen", nem akarunk szerelembe esni úgy, hogy már előre sejthető, rövidebb ideig tart majd, mind amit a szerelem megkívánna, így inkább nem szeretünk vagy mást szeretünk. Pedig az idős kutyák nagyon tudnak szeretni, s az intenzíven megélt, együtt töltött idő kárpótol minden előre tervezhető veszteségért. Idős kutyát szeretni kiváltság, nem szégyen!

Loki 12 éves elmúlt. Aktív, élénk, lendületes kutyahölgy, ha nem keretezné hófehér szőr az arcát, éveket letagadhatna. Jó kondícióban van, betegségei nincsenek. Szeret sétálni, élvezi a gazdival való csavargást, de könnyen kezelhető, pórázon is tökéletesen viselkedő dáma. Az emberekkel és kutyákkal való viszonya hibátlan, második kutyának is örökbefogadható. Jelenlegi befogadójánál gyermekek mellett él, de már nagyobb gyermeklétszámot felvonultató rendezvényeken is bizonyította, hogy jól viselkedik az aprónép társaságában is. Mivel mindent tud, amit egy kutyának tudnia kell, így bár egy német vizsla esetében ritkán írhatunk ilyet, hiszen nem egyszerű fajta, de Loki esetében igaz az is, hogy kutyás tapasztalat nélkül is örökbefogadhatja bárki. Kettő negatívuma van: a macskákat/kisállatokat nem szívleli, illetve szeparációs szorongásra hajlamos. Korábbi unatkozás bázisú szökési kísérletei miatt - bár alapvetően benti tartással adjuk őt örökbe - nem hagyható felügyelet nélkül a kertben.

Hihetetlen, de fél év alatt egyetlen érdeklődő sem akadt, pedig nem mondható el, hogy rejtegettük volna ezt az idős német vizsla hölgyet. Most újra nekifutunk, hátha éppen ez a bejegyzés mozdít majd meg valakiben valamit, s érzi úgy: nem tud Loki nélkül élni. Loki nagyon várja, hogy valakinek megdobbanjon érte a szíve, s hogy az idős, sokat megélt vizsla test egy végső gazdi mellé simulhasson a legnagyobb békében.

Lokiról és a magyar vizsla fajtamentés többi védencéről a magyarvizslasos@gmail.com vagy az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

(Loki oltott, chipezett, parazitamentesített és ivartalanítva van.)